Värme, torka och hög brandrisk

Hej bloggen!

En mycket varm dag igen. Nu är det torrt så det nästan knastrar när man går på gräsmattan. Bevattningsförbudet har varat hela sommaren. Har aldrig varit med om dess like tidigare! Nu gäller det att vara försiktig. Förutom att det är eldnings- och  grillförbud så finns det en hel del andra faror som lurar…

Idag var vi och handlade och när vi kom körande i en rondell utanför butiken, omgiven av torrt gräs vid vägkanten, ligger det en glödande fimp på vägbanan… Alltså, detta gör mig så arg! Vad tänker folk med??!! Har man helt missat den höga brandrisken och alla härjande skogsbränder i vårt avlånga land?! Förstår man inte att det bara tar några sekunder för elden att flamma upp och utveckla sig till oproportionerlig storlek och vilka förödande konsekvenser det kan få. Nej skärpning! Röker du i bilen så kan du också fimpa i bilen. Tänk också på att inte röka i skogen och slänga fimpar där.

Så det var allt för denna gången. Hoppas att ni alla har och har haft en bra dag oavsett om ni jobbar, har semester är arbetslösa eller sjukskrivna.

Kram från en idag stundtals upprörd Kajsa

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: