En kvinnas handväska…

Hej bloggen!

Har ni tänkt på fenomenet en kvinnas handväska och vad den innehåller, förutom då de nödvändiga plånbok, mobil, nycklar etcetera…

I min handväska finns diverse nödvändigheter som kan vara bra att ha. Mardrömmen skulle vara om någon i en butik exempelvis skulle be mig tömma den… Det skulle bli väldigt mycket och jag skulle nog skämmas lite 😉

Jag använder nästan aldrig läppstift, möjligen läppglans, men ändå innehåller väskan minst ett av varje. Har också ett mindre apotek i väskan! Då jag har magkatarr/IBS-mage innehåller den självklart Novalucol men även emellanåt Redugas (om jag skulle bli alldeles uppsvälld med luft) och Silicea Mag-tarm i portionsförpackning (om jag skulle vilja vara lite hälsosam och använda naturliga grejer). Har en konstaterad laktosintolerans därför behövs även Lactrasetabletter. Kan ju även hända att man får ont någonstans så det är bäst att ha med sig Alvedon/Panodil men även Ibumetin och det första inte hjälper. Kan ju även hända att jag eller någon annan i min närhet får en allergisk reaktion så vad finns mer om inte allergitabletter… Ja ni förstår 😉

Det är aldrig fel att ha med en extra plastpåse ihopvikt till minimum om man handlar något som behöver packas ned nu i spara-plast-tider. Lite extra parfym i en miniflaska är bra att ha om man behöver fräscha upp sig (eller gå på allmän toalett och det inte lukar så gott efteråt med tanke på min IBS-mage 😉 , nu tänker nog några av er ”to much information” och så kan det förstås vara). En kam är inte heller fel, precis som några plåster, pappersnäsdukar, handsprit, pennor, tuggummin och någon ask halstabletter…

När man ser ovanstående innehåll kan man nästan tro att jag drar omkring på en mindre resväska vilket jag naturligtvis inte gör. Men jag föredrar lite större väskor i storlek motsvarande A4-kuvert med lite bredd i botten. Jag tror inte heller att jag är ensam om att väskan innehåller så mycket bra-att-ha-grejer utan vi är nog ganska många! Sedan finns det de som är otroligt strukturerade och kan ha små snygga väskor innehållande ett minimum absolut nödvändiga saker och inget mer. Därmed inte sagt att vi med större väskor inte kan ha snygga väskor, för det har vi också såklart!

Det finns tillfällen när jag har bättre ordning och lite mindre prylar och då har oftast dottern fått organisations- och fixarlust och sorterat bort en hel del i hennes tycke onödigt. Som senast när hon undrade om jag verkligen behövde tre läppglans och två läppstift när jag ändå nästan aldrig använder detta. Behöver inte heller två olika parfymer (eller tre). Hon har ju rätt i sitt konstaterande men det är ju så lätt att bara slänga i nya saker av gammal vana och ju mer det finns i väskan desto mindre vet man att man har och då stoppar man ner lite extra för säkerhets skull…

Önskar er en alldeles fantastisk dag oavsett vad ni har eller inte har i era handväskor!

Kram Kajsa 🙂

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

2 reaktioner till “En kvinnas handväska…

  1. Så rätt, Karin, min innehåller dessutom cigaretter och tändare plus reservdito av båda, hundbajspåsar och en liten plastskål om vovven behöver vatten. Ack ja!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: