Dags att se över hur jag lever mitt liv…

Kära blogg!

Nu är det två veckor sedan jag skrev (igen!).

Måste skärpa mig och börja prioritera det som är roligt och viktigt för mig, och dit hör du kära blogg 🙂

Det har runnit en hel del vatten under broarna sedan sist och nu är det dags på allvar att fundera över min framtid! Jag måste börja bli snällare mot mig själv och inte bränna allt krut hela tiden. När jag tycker att något är roligt så går jag oftast all in vilket i slutänden får mig helt dränerad på energi (gäsp).

Det pågår en stark utveckling på min arbetsplats men det tar tid och mycket energi. Nu är det ju så att jag verkligen tycker att det är superroligt att arbeta med förbättringsåtgärder, och då går jag verkligen all in! Problemet är dock att jag inte blir av med några arbetsuppgifter när jag får dessa nya möten med mera tilldelat. Jag upplever att det stressar mig något oerhört då jag inte vill göra ett sämre arbete än jag brukar och då leder det till att det går ut över min ork.

Igår när jag var ute och gick lyssnade jag på en podd om HSP-personligheter, det vill säga högkänsliga personer. Dit hör definitivt jag! När jag har varit i miljöer där det är mycket aktivitet och brus behöver jag emellanåt stänga av allt runt mig och gå in i min egen bubbla;) Jag tar in alla intryck runt mig och känner av energier och stämningar runt mig. Ofta läser jag mellan raderna vad folk säger eller menar och många gånger gör det mig väldigt trött. Det är en bra gåva att födas till att vara högkänslig då man ofta har en bra magkänsla och kan läsa av människor. Det kan vara en känsla att något inte är äkta, att någon inte är att lita på med mera och efter en tid visar det sig mycket riktigt att den känslan stämmer. Har ofta fått höra att jag inte ska bry mig om vad folk säger, ta åt mig eller att jag har svårt att släppa saker.

Förra lördagen var jag och mannen på 50-årsfest. Det var så otroligt trevligt 🙂 Men som det har varit nu ett halvår (efter diskbråcket) så får jag bakslag med ryggbesvär (och ont i benet). På grund av min högkänslighet blir jag också så otroligt trött av stora folksamlingar och trevligheter så jag blir ofta sjuk efteråt 😦  Denna gången fick jag vara hemma från arbetet i två dagar och ligga och vila. Jag var helt slut!

Detta får mig att fundera på om det är värt att lägga all energi på veckorna med arbetet och sedan vara så trött efter jobbet att jag behöver sova 1-2 timmar nästan varje kväll och sedan vila nästan hela helgen. Jag sover bort mitt liv känns det som.

Nej, nu måste jag bli bättre på att prioritera mitt eget välbefinnande och min familj. Allt det tuffa som varit på jobbet har också tagit energi. Vi får inte ens gå på utbildningsdagar med de kollegor vi tycker bäst om för då grupperar vi oss och skapar klyftor! Vi måste ju fika samma tid alla kollegor både på för- och eftermiddagen nu också. Jag blir så himla trött och tycker att energin läggs på helt fel saker men det är min uppfattning. Jag har i alla fall haft mycket värre problem än att några vill gå och fika en tid och andra en annan tid.

Nej, nu ska jag ta vara på resten av söndagen. Önskar er alla en bra kommande vecka.

Kram Kajsa ❤

 

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: