Bakslag igen och funderingar på livet…

Hej bloggen!

Nu har jag haft ytterligare bakslag med ryggen 😦 Arbetade måndag och tisdag sedan var det dags igen… Har varit hemma de sista tre dagarna och behövt ta kodein för att kunna sova på nätterna, inte roligt! Inte den bästa anställda just nu. Och nu ser ni, det första jag tänker på är att jag inte är en bra anställd när jag egentligen borde tänka på mig själv, att det faktiskt är tråkigt för mig att jag ska behöva ha ont i ryggen! Gör om och gör rätt, stackars mig 😉 Skojar bara, inte min stil att tycka synd om mig själv hahaha 😉

I torsdags när jag precis somnat kom dottern in och väckte mig då hon mådde dåligt och var ledsen. Jag gick över till hennes rum och sov där. Vi låg och pratade en bra stund. Hon berättade att hon inte ville leva längre och att hon skrivit ner att om hon inte mådde bättre tills på söndag så skulle hon ta sitt liv!! Vad svarar man på det? Jag blev såklart ledsen och sa att hon måste lova att inte göra något sådant, att hon måste prata med oss och att det är tufft att vara ung, men det BLIR BÄTTRE! Inte gör det saken bättre när hon hela tiden känner sig sviken av sina vänner som hela tiden prioriterar bort henne. Fy vad jobbigt det är! När man har social fobi är det ännu svårare och vännerna betyder ännu mer. Jag kommer själv ihåg hur jobbigt det var när man var i hennes ålder och när vänner skaffade killar och prioriterade dem hela tiden. Jag var säkert inte bättre själv. I fredags var hon och hennes pappa på BUP och pratade med psykologen, en tid som redan var inbokad. Nu mår hon bättre men det är en balansgång och en skör lina att balansera på. Kontakten med psykologen är avslutad nu då dottern inte har en plan framåt och vill gå på någon form av behandling som innebär att utsätta sig för saker som är jobbiga. Nu får samtalskontakten istället ske via hennes sköterska som är väldigt bra. Vi håller tummarna för att det blir bra i slutändan.

Någonstans tror jag att det finns en mening med allt som sker, att vi lär oss något. Jag själv tror att mitt diskbråck kom för att jag skulle lära mig att varva ned, att stanna upp och känna efter. Nu försöker jag fokusera på att lyssna inåt. Jag har under en lång tid varit intresserad av mediumskap och healing och det är något jag läser mycket om just nu. Önskar så att kunna utveckla min mediala sida och öppna upp. Ett medium jag haft konsultation med, som är väldigt känt i mina trakter och fullbokad ett år framåt, sa till mig att jag är jättemedial och borde utveckla den sidan! Det är så spännande 🙂

Jag har också en dröm/önskan och det är att när allt är lugnt hos oss och barnen flyttat hemifrån och mår bra så skulle jag vilja hjälpa andra som har det jobbigt… Jag har funderat på att bli volontär i exempelvis Mind, att sitta i självmordslinjen och vara ett stöd för de som mår dåligt. Det måste vara jättesvårt att arbeta med detta men jag känner att jag kanske har nytta av mina erfarenheter med dotterns mående och vår resa. Kan jag bara hjälpa en enda människa att må bättre och välja att stanna kvar i livet så är det så betydelsefullt! Men just nu är jag alldeles för uppe i dessa problem själv så det är inte något bra läge för det. Men som sagt det är en dröm jag har!!!

Det är så många unga som mår dåligt idag. Träffar på så många föräldrar som berättar om sina barn och även unga människor med ångest och depression. Blir så ledsen att samhället blivit så! Varför kan vi inte bry oss mer om varandra? Idag är vi så egoistiska, allt handlar om mig och vad jag ska ha och strävan efter pengar och framgång. Du blir inte lycklig av yttre ting, det är vad du har i hjärtat som betyder något. Tänk om vi kunde förstå detta!

Jag har under mitt liv haft ett tomrum inom mig som jag försökt täppa till genom yttre ting! Jag har samlat på mig massa onödigt men inte blev jag lyckligare för detta. Nu har jag börjat rensa ut i mitt hem (och inombords) vad jag inte behöver. Jag slänger det som inte går att skänka bort, resten lämnar jag till second hand. Det finns många som inte har så mycket pengar så det kanske kan glädja någon annan istället.

När det gäller att rensa inombords så städar jag bort personer som inte tillför mig något, människor som inte ger mig något alls utan bara tar energi. Jag vill lägga min energi på de som jag bryr mig om och uppskattar mig för den jag är. Försöker också att inte lägga min energi på det som jag inte kan påverka utan fokusera på det som går att ändra på. Är så tacksam över mina vänner, de är inte många men de är verkligen betydelsefulla och ger mig så mycket! Jag har själv valt dem och de har valt mig ❤

Med önskan om en fin helg till er alla,

kram Kajsa ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: